3 redenen waarom animaties geschikt zijn voor jouw doelen.

Geschreven door:
Nathalie Verschueren

OM COMPLEXE ZAKEN SIMPEL UIT TE LEGGEN

Wij geven je drie redenen waarom je animatie geschikt is voor jouw doelen. Uitleganimatie, explanimation. Heb je de termen ooit gehoord? Wij vermoeden van wel. Animatie is bij uitstek geschikt voor het uitleggen van een complex proces. Door moeilijke zaken simpel te illustreren en te animeren, is de informatie gemakkelijker te begrijpen door de ontvanger (in dit geval de kijker). Voeg je nog een voice-over toe? Dan heb je te maken met een win-win situatie. Onze hersenen worden in dat geval zowel visueel als auditief geprikkeld.

EEN BOODSCHAP OVER TE BRENGEN

Boodschap! Je kunt je script nog zo goed hebben uitgewerkt, maar ook het tot leven wekken van de illustraties moet tot in de puntjes worden uitgedacht. Leg jij de nadruk op de verkeerde illustraties? Dan is de kans groot dat de boodschap door de kijker niet goed ontvangen wordt. Laat je daarom altijd adviseren, maar denk gerust mee! Jij kent jouw doelgroep als geen ander.

MAAK HET LEUK

Animaties zijn leuk! Het onderwerp van de animatie mag dan (misschien) saai zijn, maar door goed na te denken over het beeldgebruik, krijg je geen saai geheel. Maak het leuk door kleurgebruik en illustratie. Werk met een character die je samen vorm geeft. Voeg daar wat details aan toe et voilà!