Behind the scences: Unibouw corporate

Geschreven door:
Thibault van der Laan

Behind the scences: Unibouw corporate.

Unibouw heeft uitgepakt! Een nieuw pand én een corporate movie. Die laatste mochten wij produceren. Het eindresultaat heb je vast al gezien, maar weet je ook wat er ‘behind the scenes’ bij komt kijken? Nadat de klant met ons in gesprek is gegaan, zetten wij alle wensen en ideeën om in een concept met storyboard en shotlist. We plannen de opnamedag(en) en gaan! ANDERS DAN ANDERS

Iedere video is maatwerk. Inmiddels hebben we een heel portfolio opgebouwd en ook op kanalen als YouTube en Vimeo zijn eindeloos voorbeelden van corporate movies te vinden. Toch is het belangrijk om je productie anders te laten zijn dan alle andere. Omdat wij als externe partij naar een bedrijf en haar product/dienst kijken, hebben wij de verrassende hoek zo gevonden! Wij hebben immers meer afstand tot het bedrijf en kunnen daardoor gemakkelijk adviseren over hetgeen je wel en vooral niet moet laten zien. Daarnaast gaan wij op zoek naar de USP’s van het bedrijf. In het geval van Unibouw was het belangrijk om het Brabantse karakter neer te zetten. Zonder deze persoonlijke touch is er geen Unibouw resultaat. Vandaar dat wij naast de werkwijze vooral ook veel personen in beeld hebben gebracht. 


VERSCHILLENDE LOCATIES

Sommige klanten willen hun producten/diensten tonen op verschillende locaties. Het is dan ook belangrijk om hier tijdens een opnamedag goed op in te spelen. Goed plannen is dan ook heel belangrijk, want als je meerdere locaties op één dag kunt filmen dan bespaar je tijd (en geld). Wie wil dat nou niet? Ook voor Unibouw reisden we op een dag door het land om verschillende opnames te maken. Daarnaast reisde onze drone operator ook mee. Zo konden we alles in een dag afronden.


EINDRESULTAAT

Nadat alle opnames afgerond zijn is het tijd voor de editfase. Zo kan het zijn dat we nog stockbeelden aan de productie toevoegen of dat we de kleuren van de geschoten beelden bewerken met kleurcorrectie. In het geval van Unibouw kwam er een stuk animatie bij kijken, dit noemen wij motion graphics. Dit type animatie ondersteunt de beelden met nét dat beetje extra informatie. Ook legt het extra nadruk op bepaalde beelden in de film. Ben je benieuwd naar het resultaat? Klik hier!