Het succes van video headers.

Geschreven door:
Nathalie Verschueren

VIDEO HEADERS

Onze aandacht wordt getrokken door alles wat beweegt. Online dus ook. En dat is de reden dat je op steeds meer websites video headers tegenkomt. We weten natuurlijk allang dat er een shift gaande is van puur tekstuele websites naar visuele varianten. Daarom kan de inzet van een video header niet achterwege blijven. Deze header speelt automatisch een fragment af, veelal zonder geluid, en daar overheen plaats je tekst of knoppen.

KRACHTIGE TOOL

Vraag jij je af waarom een video header zo belangrijk is? Het zit ‘m in het volgende: de header is het eerste wat een bezoeker op jouw website tegenkomt. Als de header interessant genoeg is voor de bezoeker, dan zal deze jouw site verder gaan bekijken. De video banner kan immers direct gevoelens en emoties losmaken, dus het is belangrijk dat de video prikkelend genoeg is. Het zet de juiste sfeer, stelt mensen gerust en geeft vertrouwen.

AANDACHTSPUNTEN

Als je aan de slag gaat met de productie van je video banner, dan is het wel belangrijk om enkele zaken in de gaten te houden. Zo is het van belang dat je header wel iets toevoegt aan jouw website. Als je ‘m alleen maar inzet omdat het je ‘leuk’ lijkt, dan heeft de header hoogstwaarschijnlijk geen succes. Zorg er tevens voor dat je video van hoge kwaliteit is. Een pixelige, wazige video bovenaan je pagina is not done. En, vergeet niet om je banner qua formaat af te stemmen op je website. Heb je hulp nodig? Laat Diversity meekijken!