Video Advertising, interessant of niet?

Geschreven door:
Thibault van der Laan

Aan de slag met een videocampagne

Een video is het geschikte communicatiemiddel als je op een doeltreffende en pakkende manier een eerste indruk wilt maken. Maar zodra je video klaar is, wat doe je er dan mee?

De productie was een feest. Want een video laten produceren door Diversity betekent: brainstormen, feedback geven, goedkeuren, maar ook lachen, gieren en brullen. We zijn niet alleen goed in wat we doen, we maken er ook een feestje van! En dat heb je gemerkt. Maar nu heb je de grote premiere en kun je je video op meerdere manieren inzetten. Was je je daar al bewust van?

Het voordeel van in video is dat deze multi-inzetbaar is. Zet ‘m in je presentatie, op je website, mail ‘m naar je klanten en prospects en ga zo maar door! Daarnaast is social media ook niet meer weg te denken uit vrijwel iedere marketingmix. 


Organisch bereik

Als je je video (of animatie) op je social kanalen plaatst, dan doe je dit in eerste instantie organisch. Dat wil zeggen: je schrijft een post, uploadt de video en klaar ben je! Je video wordt dan weergegeven aan jouw volgers. Zodra zij daarmee interacteren (liken, commenten of sharen) wordt de video verder het netwerk in verspreid. Nu is de kans groot dat ook vrienden van vrienden jouw post zien. Het gaat bij organisch bereik om het aantal mensen dat wordt bereikt met jouw gratis bericht. 


Paid campagne

Naast dat je mensen gratis kunt bereiken, kun je ook nog een stap verder gaan en aan de slag met een betaalde campagne. Dit heeft als voordeel dat je met een vooraf bepaald budget kunt aangeven wie je wilt bereiken. Je kunt jouw doelgroep dus samenstellen en op het kanaal van jouw keuze aangeven dat je meer interactie wilt met hen. Doordat wij vooraf met jou meedenken en -kijken kunnen we je adviseren in hoe je het beste zo’n campagne kunt insteken. Wil je bijvoorbeeld een serie of is een enkele video voldoende? 


Aan de slag!

De eerste stap is natuurlijk de productie zelf. Ben je overtuigd of wil je juist meer weten? Neem contact met ons op!