ANIMATIE

WERKWIJZE

ONZE WERKWIJZE

In een kennismakingsgesprek bespreken we jouw briefing. Hierbij gaan we in op jouw verwachtingen en wensen. Na de briefing zetten we jouw ideeën om in een concept. Valt het concept in de smaak, dan schrijven we een script. Om het verhaal beeldend te maken, maakt de illustrator een concept visual. Dit is een voorproefje van de tekenstijl van de animatie. We zijn nu op een punt waarbij we feedback van je ontvangen en verwerken. Vervolgens gaan we aan de slag met het storyboard zodat je stap voor stap te zien krijgt hoe je animatie in elkaar komt te zitten. Ondertussen kiezen we samen een geschikte stem voor de voice-over en laten we de stemacteur zijn werk doen. Een laatste element is muziek. Je kunt kiezen voor rechtenvrije stockmuziek of een originele compositie. Ook extra sound effects behoren tot de mogelijkheden.

Briefing

Concept

Script

Concept Visual

Storyboard

Voice-over

Animeren

Sound design en muziek

Oplevering

HET TRAJECT

We beginnen natuurlijk niet meteen met animeren. Daar gaat een heel proces aan vooraf waar we lang, breed, slim en hard over nagedacht hebben.

Briefing.

We beginnen vooraan, bij je vraag. Daar komt een briefing uit en dan kunnen we beginnen.

Concept.

De briefing is het uitgangspunt voor het concept. Dat zijn jullie ideeën die door onze creatieve mallemolen gaan, tot er een creatief, leuk maar vooral duidelijk concept uit komt rollen.

Script.

Is het concept akkoord, dan komt onze scriptschrijver op bezoek. Don’t worry, het is een toffe peer. Na een kort gesprek maakt hij een script, dat je ter goedkeuring natuurlijk te zien krijgt.

Concept visual.

Na akkoord op het script gaat onze tekentovenaar (sorry: illustrator) een concept visual maken. Een voorproefje van de tekenstijl van de animatie, zodat je weet wat je kan verwachten.

Storyboard.

Is de concept visual akkoord, dan gaat de illustrator over tot het storyboard. Stap voor stap krijg je te zien hoe de animatie in elkaar komt te zitten.

Voiceover.

Het script is akkoord, dus vliegen we de voice-over in. Niet letterlijk, natuurlijk: de professionele stemacteur, die je zelf bepaalt, zit gewoon in een studio.

Animeren.

Het goedgekeurde storyboard wordt nu tot leven gewekt. De illustraties worden geanimeerd en je animatie komt hier écht tot leven.

Sound design en muziek.

Of je rechtenvrije stockmuziek of een originele compositie kiest, de keuze is reuze. En wil je extra sound effects die je animatie nét dat beetje meer geven, dan kan dat natuurlijk ook.

Delivery.

En dan is de animatie af. We weten nu al dat we de samenwerking met je gaan missen. Maar niet getreurd, we zorgen voor een goed afscheid: de animatie komt in 4K, Full HD en HD jouw kant op.

ONEINDIGE 
MOGELIJKHEDEN

Ons brein wordt dagelijks overladen met duizenden prikkels. Je wilt er dus maar al te graag voor zorgen dat jouw doelgroep blijft hangen. Door het inzetten van een video of animatie zet je op een effectieve en originele manier jouw verhaal neer. Diversity ontwikkelt creatieve concepten, animaties en videoproducties en helpt jou hier graag bij.

Met ons enthousiaste team van professionals zetten wij iedere keer een topprestatie neer. Diversity werkt samen met illustratoren, copywriters, cameraprofessionals en stemacteurs. Wij zorgen ervoor dat alles achter de schermen tot in de puntjes verzorgd is. Je hoeft alleen maar te genieten van het beeld dat je raakt.

De volgende producten vallen onder ons dienstenpakket:

Uitleganimatie

Explanimation

Animatie video

Infographic

Explanimation video

2D animatie

3D animatie

Commercial

Uitlegfilm

Bedrijfsfilm